Εξωτερική Θερμομόνωση ειναι η θερμομόνωση κτιρίων με εξωτερική επένδυση θερμομονωτικών πλακών πολυστερινης που στερεώνονται πάνω στην εξωτερική τοιχοποιία και στις οποίες εφαρμόζεται το εξωτερικό επίχρισμα.

house_window
Γιατι είναι το καλύτερο θερμομονωτικό σύστημα ?

- Εξοικονομεί ενέργεια σε ποσοστό εως και 60 % σε σχέση με τα υπόλοιπα θερμομονωτικά συστήματα αφού εξαλείφει τις θερμογέφυρες (γραμμικές απώλειες) των εξωτερικών τοίχων ενώ παράλληλα αξιοποιεί πλήρως την θερμοχωρητηκότητά τους προς οφελος της εσωτερικής θερμικής άνεσης των κτιρίων.

- Προστατεύει την εξωτερική τοιχοποιία από τις ατμοσφαιρικές συνθήκες προσφέροντας πλήρη στεγάνωση και αποφυγή εσωτερικών συμπυκνωμάτων υδρατμών, βακτηριδίων και μούχλας μέσω της εξασφάλισης ομοιόμορφης εσωτερικής θερμοκρασίας ενώ ταυτόχρονα αποτρέπει την φθορά των εξωτερικών όψεων από ενανθράκωση.

- Η απόδοση του συστήματος δεν επηρεάζεται από τις απότομες μεταβολές της εξωτερικής θερμοκρααίας οι οποίες προκαλούν έντονες τάσεις στο εσωτερικό των δομίκών στοιχείων με άμεσο αποτέλεσμα την εμφάνιση ρωγμών και χαραμάδων από τις οποίες εισέρχεται νερό και υγρασία.

- Στα υπάρχοντα και υπο ανακαίνιση κτήρια στα οποία το περιγραφόμενο σύστημα είναι μονόδρομος δεν προκύπτει ανάγκη εκκένωσης του κτηρίου αφού οι εργασίες γίνονται μόνον στο εξωτερικό κέλυφος αυτού χωρίς καμία όχληση των ενοίκων.

- Υπάρχει η δυνατότητα διατήρησης της αρχιτεκτονικής ταυτότητας του κτηρίου με ιδιαίτερα χαμηλό κόστος συντήρησης, (βαφή μετά από 20-25 χρόνια ), η ακόμη ο εξαρχής αρχιτεκτονικός ανασχεδιασμός των όψεων του, ανανεώνοντας έτσι το ενδιαφέρον και την ψυχολογία των ενοίκων.

- Η προκύπτουσα ενεργειακή και αισθητική αναβάθμιση προσθέτει αξία στο κτήριο που εισπράττεται από τον ιδοκτήτη του κατά την πώληση ή ενοικίαση του.

monosi

erotimatiko
Πιο θερμομονωτικό υλικό
να επιλέξω ?

Το πλέον κατάλληλο θερμομονωτικό υλικό επένδυσης είναι, χωρίς αντίπαλο, η διογκωμένη πολυστερίνη (EPS) η οποία είναι το υλικό που είναι πιστοποιημένο σε όλους του κανονισμούς όλων των κρατών της γης με ποσοστό χρήσεις 90%.

Το υπόλοιπο ποσοστό μοιράζεται στα υπόλοιπα θερμομονωτικά υλικά με κύριο τον πετροβάμβακα πλεκτής ίνας.

diogkomeni_pol
Γιατί να επιλέξω την διογκωμένη πολυστερίνη (EPS) ?

- Είναι ελαφρύ σκληρό αφρώδες και αυτοσβενύμενο υλικό αποτελούμενο κατά98 % από αέρα γεγονός που του προσδίδει άριστες θερμομονωτικές ιδιότητες.

- Έχει μεγάλη ελαστικότητα σε σχέση με οποιοδήποτε άλλο θερμομονωτικό υλικό με αποτέλεσμα να συνεργάζεται τέλεια με όλα τα είδη των επιχρισμάτων χωρίς να τα ρηγματώνει όπως πολύ συχνά συμβαίνει με άλλα θερμομονωτικά.

- Εχει μεγάλη σταθερότητα διαστάσεων αφού ακολουθεί διαδικασία ωρίμανσης έξι εβδομάδων ενώ η θερμομονωτική του απόδοση δεν επηρεάζεται από την υγρασία.Οι διαφορές στην απορρόφηση υγρασίας στα αφρώδη υλικά είναι απολύτως θεωρητικές και ουδόλως επιρεάζουν το τελικό αποτέλεσμα αν και χρησιμοποιούνται

από πολλούς αρνητικά με σκοπό να πλήξουν οτιδήποτε ανταγωνισικό υλικό.

- Δεν αποσυντίθεται και δεν γεράζει ενώ οι ιδιότητες της παραμένουν αμετάβλητες στην πορεία του χρόνου και φυσικά διαρκούν όσο και η ζωή του κτιρίου.

- Συμφέρει και οικονομικά αφού η διογκωμένη πολυστερινη ΕPS έχει την καλύτερη σχέση τιμής προς απόδοση σε σχέση και κάθε άλλο υλικό.

- Αναπνέει περισσότερο από όλα τα άλλα αφρώδη υλικά επιτρέποντας την αποβολή υδρατμών από το εσωτερικό των κτιρίων δημιουργώντας υγιεινούς χώρους σύμφωνα με τις απαιτήσεις της οικολογικής δόμησης και βιοκλιματικής αρχιτεκτονικής.