Είναι γνωστό ότι από την οροφή ενός αμόνωτου κτιρίου το ποσοστό των απωλειών φτάνει στο 28 % περίπου των συνολικών απωλειών με ότι αυτό συνεπαγεται για το κόστος χρήσης του από ενεργειακής πλευράς .

 

Σύστημα Ανεστραμένης Μόνωσης Δώματος

taratsaΤο σύστημα της ανεστραμμένης μόνωσης όπως συνηθίζεται να λέγεται αποτελεί την καλύτερη πρόταση θερμομόνωσης αλλά και στεγανοποίησης του δώματος μιας οικοδομής.

Είναι σύστημα αντίστοιχο της εξωτερικής θερμομόνωσης αφού το θερμομονωτικό υλικό τοποθετείται εντελώς εξωτερικά με διάφορες επικαλύψεις κατά της υπεριώδους ακτινοβολίας και της υφαρπαγής από ανέμους.

Συνδυαζόμενο και με στεγανωτική στρώση γίνεται ακόμη πιο πλήρες και χρηστικό στις κατασκευές μας. προτεινόμενα υλικά για την θερμομόνωση του δώματος μας είναι η υψηλής πυκνότητας Διογκωμενή Πολυστερίνη Thermo EPS 200 και εναλλακτικά Εξηλασμένη Πολυστερίνη Δωμάτων Fibran XPS.

 

Θερμομονωτικό Κεραμικό Πλακίδιο

keramiko plakidioΜια ιδιαίτερα πρακτική και ιδιαίτερα καλαίσθητη λύση στην θερμομόνωση των δωμάτων ειναι το "σαντουϊτς" εξηλασμένης πολυστερίνης Fibran GF με αντιπαγωτικά πλακίδια βάσης γρανίτη.

Έτσι καθίσαται εύκολη και γρήγορη η θερμομόνωση των δωμάτων εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα πλήρη βατότητα χωρίς να φορτίζουμε με επιπλεον φορτία την κατασκευή μας.

Τα νέα αυτά πλακίδια διαστάσεων 30cm x 60cm χάρη στην πλευρική τους ραμποτέ διαμόρφωση "κλειδώνουν" άριστα, δημιουργώντας έτσι μια συνεχούς ροής επιφάνεια χωρίς καμία θερμογέφυρα.

 

Θερμομόνωση Στέγης

stegi

Στις παλαιές κατασκευές με αμόνωτες στέγες η λύση της θερμομονωτικής παρέμβασης στο εσωτερικό της στέγης είναι μονόδρομος. Η θερμομονωτικές πλάκες τοποθετούνται ανάμεσα από τα ζευκτά εφαπτόμενες στην κατω επιφάνεια των κεραμιδιών.